individueel traject word ook breinsmid

Pleaser, perfectionist of controlfreak?

Herken je jezelf in de rol van pleaser, perfectionist en controlfreak? Of wellicht zelfs in alledrie? Merk je dat die rol je meer en meer in de weg komt te zitten? Kom je steeds verder weg van wie je eigenlijk bent, maar heb je geen idee hoe je weer tot jezelf komt? Heb je een omgeving die veel van je vraagt? Zelfs zoveel dat je niet meer weet waar je zelf behoefte aan hebt? Kom dan naar de Breinsmederij en leer breinsmeden! Een techniek waarmee je een omgeving creeërt waarin iedereen tot zijn recht komt. Jij dus ook! 

 

Op zoek naar jouw vuur

Om te leren breinsmeden heb je vuur nodig, je eigen vuur. Hoe zorg je ervoor dat jouw vuur blijft branden? Hoe gedraag je je als het vuur dreigt uit te gaan? Hoe gedraag jij je op het moment dat je het houtsblok er verkeerd hebt opgelegd? Dat het niet gaat zoals het eigenlijk zou moeten gaan? Blijf je eindeloos de fout in je hoofd herhalen? Kun je het niet loslaten? Accepteer je van jezelf dat je de fout maakt of blijf je jezelf erom veroordelen?

Comfortzone

Om je eigen vuur brandend te houden is het nodig dat je weet waar jouw comfortzone is. De comfortzone waarbinnen je alle kanten op durft te zoeken, je creativiteit aanboort en keuzes durft te maken. Als je daar namelijk leert voelen, leert om te gaan met alle emoties die er zijn (dus ook de niet leuke) leer je ook hoe je jezelf moet bij sturen in het spannende stukje daarbuiten. Je leert dat je ondanks al je fouten er nog steeds mag zijn. Je leert te accepteren wat er is, door te zetten wanneer je echt niet meer wil en te kiezen voor jezelf. Je leert weer plezier maken, spelen en ontdekken. Kortom je leert te leven met meer lef, liefde en lol.

Wil jij dat ook?

Doorloop dan samen met mij in 7 individuele sessies van 1 uur de impro-cirkel van André Besseling en ontdek waar jouw uitdagingen liggen. Samen bepalen we waar je heen wil en gaan we daadwerkelijk op pad. Ik begeleid je in de valkuilen die je tegenkomt en  natuurlijk hoe je daar dan weer uit klimt.

Wat ga je doen?

Bij de oefeningen in het traject ‘word ook breinsmid’ gaan we kijken wat er gebeurt in het gebied tussen actie-reactie. Wat zit er achter de keuzes die je maakt? Vaak ben je niet bewust van dit keuzeproces en dender je door op de automatische piloot. Samen gaan we het proces tussen actie-reactie uiteen rafelen in verschillende stappen. Waar zit jouw valkuil? Heb je moeite met de loslaten? Heb je moeite met de stap zetten? Durf je jezelf niet in de etalage te zetten? Zo leer je om bewust te worden van het proces én er daarna bewust mee om te gaan, zodat er nieuwe mogelijkheden worden geschept. Er ontstaat werkelijk contact met jezelf en de ander. Door hiermee te oefenen geef je jezelf bovendien toestemming meer alternatieven te onderzoeken/ te ervaren dan je wellicht in het dagelijkse leven zou doen. Je maakt bijvoorbeeld onredelijke keuzes of treedt dominanter of juist dienender op dan je in werkelijkheid zou doen. Hierdoor breid je de keuzemogelijkheden in het dagelijkse leven automatisch uit. Je leert aandacht te ontwikkelen voor wat er om je heen is en zien welke mogelijkheden de situatie je biedt. Je gaat beter aanvoelen wat er zich in je aandient en situaties intuïtief beter inschatten. Je gaat accepteren hoe jij bent en hoe anderen zijn en gaat de schoonheid daarvan inzien. Je wordt opener en meer onbevangen in communicatie met anderen. Je ontwikkelt relativeringsvermogen, humor en lichtheid en kunt speelser omgaan met de problemen die je tegenkomt. Kortom, je leert veerkrachtiger in het leven te staan.

Jouw investering

Het traject ‘word ook breinsmid’ is individueel en daarom volledig aan te passen aan jouw wensen. In totaal ontvang je  7 uur coaching. Kosten van dit gehele traject zijn €395,- incl BTW. Betalen in termijnen is mogelijk.

Heb jij de moed om te falen?

Is het vuur in je aangestoken en brandt je van nieuwsgierigheid? Zie je vooral nog het oncontroleerbare vuur? Wil je eerst meer weten of direct aanmelden? Mail of bel je me gerust! Als we samen aan het smeden gaan is het belangrijk dat het klikt. Een eerste kennismaking is daarom altijd gratis.