Groepstraject durf genoeg te zeggen

Heb je moeite met nee zeggen?

Kijk je met een (te) kritische blik naar jezelf en jouw omgeving?

Ga je snel over je grenzen heen?

Heb je de neiging alles tot in de perfectie te willen doen?

Ben je bang om het niet goed te doen?

Voel je je vaak onzeker over wat je doet?

Wil je je vaak bewijzen?

Antwoord je vaak met ja op bovenstaande vragen?

Zeg je vaak ja, dan is het goed om te ontdekken waarom je de omgeving belangrijker maakt dan jezelf. Wellicht mis je de moed om te falen! Faalvaardigheid is namelijk een ontzettend belangrijke competentie voor iedereen, vooral als je de neiging hebt lastige situaties en emoties uit de weg te gaan. Je drukt je daarmee in de rol van pleaser, perfectionist en controlfreak om houvast te hebben, terwijl je deze gevoelens van onvermogen beter kunt leren aangaan. Juist door het aan te gaan leer je jouw grenzen en die van anderen herkennen. Zo ontstaat er ruimte om jezelf en je omgeving te vertrouwen zodat genoeg genoeg is.

 Moed en vertrouwen

Om faalvaardig te worden is er meer nodig dan een schop onder je kont en weten dat je moet doorzetten. Om écht te durven falen is moed nodig en vertrouwen. De moed om buiten jouw comfortzone te gaan en het niet-weten, het niet-kunnen en het onbekende aan te gaan en misschien zelfs wel op te zoeken. Het vertrouwen in jezelf, dat je trots mag zijn op wie je bent en wat je doet. Ook al blijkt dat niet het juiste te zijn. Het vertrouwen in je omgeving, die zorgt dat je je veilig voelt, die naar je luistert en je aanmoedigt. Ook als het je weer niet is gelukt.

 

Veerkrachtiger in je werk en het leven

Bij de oefeningen in het traject ‘moed om te falen’ gaan we kijken wat er gebeurt in het gebied tussen actie-reactie. Wat zit er achter de keuzes die je maakt? Samen gaan we het proces tussen actie-reactie uiteen rafelen in verschillende stappen. Waar zit jouw valkuil? Heb je moeite met loslaten? Heb je moeite met de stap zetten? Durf je jezelf niet in de etalage te zetten? Zo leer je om bewust te worden van het proces én er daarna bewust mee om te gaan, zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Door hiermee te oefenen geef je jezelf ruimte alternatieven te onderzoeken. Je treedt bijvoorbeeld dominanter of juist dienender op dan je in werkelijkheid zou doen. Hierdoor breid je de keuzemogelijkheden automatisch uit. Je leert aandacht te ontwikkelen voor wat er om je heen is en zien welke mogelijkheden de situatie je biedt. Je gaat accepteren hoe jij bent en hoe anderen zijn en gaat de schoonheid daarvan inzien. Je wordt opener en meer onbevangen in communicatie met anderen. Je ontwikkelt relativeringsvermogen, humor en lichtheid en kunt speelser omgaan met de problemen die je tegenkomt. Kortom, je leert veerkrachtiger in het werk en het leven te staan.

 

Wil jij dat ook?

Geef je dan snel op via sanne@breinsmederij.nl en simone@coachenrecruiter.nl.

We beginnen in september 2019 aan dit traject! In 6 ochtenden van 3 uur nemen we je mee, samen met minimaal 5 anderen, op weg van A naar B, de valkuilen die je daarin tegenkomt en natuurlijk hoe je daar dan weer uit klimt. Samen met anderen?! Ja, want juist door het aan te gaan in een groep maken we de stap van weten naar toepassen. Juist in een groep kun je leren de neiging jezelf terug te trekken te onderdrukken en het aan te gaan. Juist dan leer je hoe leuk jezelf bent en hoe fijn het is om die verbinding te maken. Uiteraard zorgen we samen voor een veilige omgeving en door de opbouw van het programma kun je wennen aan de gevoelens van onvermogen.

 

Wat ga je doen?

Door te werken met brain-building oefeningen en improvisatie gaan we, ondanks de aanwezigheid van emoties als boosheid en frustratie en zichtbare onkunde, op zoek naar het plezier in de activiteit. We leren doorzetten en door de zure appel heen bijten. Door het brein, lichaam en zintuigen tegelijkertijd met nieuwe onbekende uitdagingen te confronteren, verbetert niet alleen de lichamelijke prestatie, maar merk je ook verbetering op het gebied van concentratie, geheugen, zelfvertrouwen, geduld en zelfcontrole.

 

Wij zijn wij?

Wij zijn Simone Jansen van SJ Coaching&recruitment en Sanne Harleman van Breinsmederij. Beiden hebben we de Moed om te Falen licentie en zijn daarmee gecertificeerd om trainingen op te zetten om mensen te trainen in faalvaardigheden. Vanuit onze bedrijven begeleiden en trainen we regelmatig individuen en groepen om ze bewust te maken van hun eigen kunnen. Meer achtergrondinformatie vind je op onze websites https://coachenrecruiter.nl en www.breinsmederij.nl.

 

Data en kosten

We starten op vrijdag 20 september 2019 en komen daarna om de 2 weken op vrijdag bij elkaar. De trainingsdagen zijn van 9.30 uur tot 12.30 uur. De inloop is vanaf 9 uur en na die tijd is er een mogelijkheid tot lunchen.

De trainingsdagen zijn 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november en 29 november.

We zien je graag in het Hanzenpand, Hanzestraat 33, 7006 RH Doetichem. Voor de deur is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer zijn we goed bereikbaar, vanaf het station is het een klein kwartier lopen.

We hanteren een zakelijk en particulier tarief. Het zakelijke tarief voor deze cursus is €1295,- excl btw. We geloven dat wereld mooier wordt als iedereen de moed heeft om te falen. Daarom bieden we particulieren een korting van 50%. Hiermee komt het tarief voor particulieren op €783,- (incl. btw). Betalen in termijnen is mogelijk. Ook is het mogelijk de training in company af te nemen met een offerte op maat.

De algemene voorwaarden van de NOLOC zijn van toepassing.